Evert van de Veen

Evert van de Veen

De St.Orgelkring Brabantse Noordwesthoek heeft organist Evert van de Veen uitgenodigd om het Flentrop-orgel te bespelen.

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Nog steeds geeft hij les aan kinderen en volwassenen die zich willen bekwamen in het orgelspel.

De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland.

Om de concertprogramma's die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert elke dag een aantal uren op nieuwe composities. Ook in het buitenland geeft hij concerten. Zo maakte hij van 26 februari t/m 11 maart 2008 voor de tweede keer een concertreis in Australie. (Perth en Albany.)

Evert is ook een veel gevraagd koorbegeleider. Hij werkte tijdens deze concerten samen met bekende musici als Marco Bakker, Louis van Dijk, Jan Vayne en Ernst Daniël Smid. Evert is ook kerkorganist ("het mooiste aspect van mijn vak"). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerken van Voorthuizen en Nijkerk. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Hij geeft leiding aan koren te Nunspeet, Harderwijk, Staphorst en Bennekom. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een 11-tal solo-orgel CD's van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn een achttal bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.