Gerben Budding

Gerben Budding is hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het monumentale Bätz-Witte orgel bespeelt. Ook is hij een van de vaste organisten tijdens de Vesperdiensten op zondagavond in de Domkerk te Utrecht. Hij geeft orgelconcerten in zowel binnen- als buitenland en is actief als continuospeler en begeleider.

Hij won de eerste prijs op het Second International Organ Competition 'Agati-Tronci' in San Marcello Pistoiese (Pistoia, Italië; 16e-/17e-eeuws repetoir), de tweede prijs op het Internationaal Schnitger Concours in Alkmaar (Bach), de Litaize-prijs op het Internationale César franck Concours te Haarlem en de Publieksprijs op het improvisatieconcours 'Organ without borders' in Luxemburg.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken orgel met kerkmuziek en improvisatie bij Reitze Smits en koordirectie bij Rob Vermeulen. Klavecimbellessen kreeg hij van Siebe Henstra. In 2009 rondde hij cum laude zijn Bacheloropleidingen af en in 2011 eveneens cum laude zijn Masteropleidingen.

Hij volgde privéles orgel bij de Franse organist Louis Robilliard en bij Petra Veenswijk (beide Franck) masterclasses improvisatie bij de befaamde improvisator Thierry Escaich en Prof. Rudolf Lutz en een masterclass literatuur (Bach) bij Martin Haselböck.

Driemaal nam hij deel aan de Kurt Thomas Cursus voor orkestdirectie. Als dirigent is hij verbonden aan orkest Intermezzo te Goude, verschillende oratoriumkoren en het koor van de Grote Kerk Gorinchem. Van zijn orgelspel verschenen inmidderls vier CD's met o.a. werk van Bastiaans (Gorinchem) en Litaize (o.a. Heilige Bartholomeukerk Zevenbergen).