Ignace Michiels

Ignace Michiels studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge.
In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij vervolmaakte zich achtereenvolgens bij Robert Anderson aan de Southern Methodist University in Dallas, aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Herman Verschraegen en bij Odile Pierre aan het Conservatoire National de Paris, waar hij de Prix d' Excellence verwierf.
Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent behaalde hij het Hoger Diploma voor orgel.

Ignace Michiels is te Brugge leraar aan het Conservatorium en organist van de Sint-Salvatorskathedraal. Tevens doceert hij het vak orgel aan het Koninklijk Conservatorium Gent (Hogeschool Gent, departement muziek en dramatische kunst).

Hij was van 1990 tot 2005 de dirigent van het oratoriumkoor Cantores, waarmee hij verscheidene werken van grote meesters uitvoerde.

Momenteel is hij samen met zijn Duitse collega Gabriël Dessauer de bezieler van het Regerchor. Dit is een semi-professioneel koor met geselecteerde zangers uit Brugge en Vlaanderen & Wiesbaden.

Ignace Michiels is ook de organisator van de Brugse internationaal bekende Kathedraalconcerten.

Zijn uitgebreide repertoire omvat onder andere het hele orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne, de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Als organist concerteert hij zowel solistisch als met orkest of koor in talrijke kerken, kathedralen of concertzalen in Europa, Noord- en Zuid Amerika. Daarnaast is hij geregeld gastprofessor aan diverse instituten en op masterclasses.

Naast een aantal eigen producties maakte hij opnamen voor Radio 3 en verleende hij zijn medewerking aan diverse producties.